929 keer bekeken

Eigenares omstreden Flintstone-huis in VS krijgt gelijk: dino's mogen blijven

 • vrijdag 02 juli 2021 @ 15:25
  #3

  Heel leuk! Zolang er geen speakers buiten staan met oerbrul geluiden zou ik er geen probleem mee hebben.

 • woensdag 30 juni 2021 @ 17:57
  #2

  Of het nu kwestie van smaak is of niet, ergens is het wél een grappig bouwwerk.

  De kavels in San Francisco zijn vrij groot, dus beetje stampij over goede smaak slechts (lijkt het). De buren zitten niet bovenop een Dino in hun tuin als ze buiten zitten. Al zijn het niet mijn buren ;-)

 • dinsdag 29 juni 2021 @ 13:13
  #1

  Eigenares omstreden Flintstone-huis in VS krijgt gelijk: dino's mogen blijven

  Bron: RTL Nieuws

  28-06-2021

  Inwoners van Hillsborough, een welgestelde voorstad van het Amerikaanse San Francisco, zijn niet blij: ze zitten nog wel even opgescheept met het Flintstone House, een huis in de stijl van de ooit enorm populaire tekenfilmserie De Flintstones. De eigenares hoeft de levensgrote poppen en dino's niet uit haar tuin te halen.

  Dat is de uitkomst van een slepende rechtszaak die de gemeente tegen haar had aangespannen. Ook de welstandscommissie van Hillsborough vond dat ze te ver ging met de decoratie van het huis waar ze sinds 2017 woont.

  Vergunning aanvragen

  Maar de eigenares, Florence Fang, trekt nu toch aan het langste eind. Ze heeft een schikking getroffen met de gemeente waarin is bepaald dat ze 125.000 dollar schadevergoeding krijgt én dat ze haar beelden mag laten staan.

  Wel heeft de gemeente met succes bedongen dat Fang in overleg moet over de inrichting van haar tuin. Voor ingrijpende veranderingen moet ze voortaan een vergunning aanvragen, schrijft het dagblad San Francisco Chronicle

  Fang heeft het huis niet zelf laten ontwerpen, want dat staat er al sinds 1976. Maar ze kocht het in 2017 zodat ze er haar eigen 'happy place' van kon maken, vertelde ze eens. Dat bleek in te houden dat ze de tuin vol poppen zette uit de Flintstones-tekenfilmserie, en vervolgens ook de dinosaurussen liet plaatsen die volgens haar bij de serie horen.

  Foeilelijk

  De gemeente stuurde haar een reeks dwangbevelen waarin stond dat ze de werkzaamheden moest stoppen. Toen ze in haar voortuin in grote letters de oerkreet uit de tekenfilmserie liet neerzetten ('Yabba Dabba Doo!') was de maat vol en sleepte de gemeente haar voor de rechter. In de aanklacht werd haar 'happy place' omschreven als 'foeilelijk' en een 'belediging van de goede smaak'. 

  Fang ging in de tegenaanval en klaagde de gemeente aan. Ze zei dat ze op grond van haar afkomst gediscrimineerd was. In de overeenkomst die ze met de gemeente heeft getroffen, staat dat ze die rechtszaak moet laten vallen.